glitterfärg+siden=sant


Jag lovade återkomma med resultat av dagens experiment och här är det. När jag provade att spraya på siden blev det en otrolig effekt! Sidenets lyster tillsammans med färgen lyfte varandra till en helt ny effekt! Det blev en större djupeffekt som kanske inte fastnar på fotot, men i verkligheten är det verkligen häftigt. Jag såg att även de vanliga färgerna lyfte av sidenstrukturen. Jag tror att det är den släta ytan som gör att färgerna får en jämnare struktur.... Måste prova mer!!

Posted by Picasa

Kommentarer

 1. Härligt glitter! Det är inte lätt med alla dessa olika färger, och till vad de passar.... Det vill jag gärna lära mig mer om!

  SvaraRadera
 2. Jag skriver in mina experiment i en liten skrivbok.. delar gärna med mig av erfarenheter!

  SvaraRadera
 3. men vad använder du för färger? är de specialgjorda för dig?

  SvaraRadera
 4. hej annicka!
  färgerna görs av Mats Künzl. han finns i Trosa. adressen är http://www.textilfarger.se/

  De glittriga färgerna kallas magiska och han håller på att utveckla en produktserie för dessa och de andra färgerna. Normalt säljer han stora burkar till tryckindustri och för att göra metervis med tyger. jag har övertalat honom att göra små burkar (50ml tror jag det blir) till oss färg- och tygtokiga som vill göra små saker.

  Det finns en annan linje som kallas goniochromatiska. de ändrar färg efter vilken vinkel man betraktar dem från. När det gäller utvecklingen av dessa är de inte riktigt färdiga än. det handlar om mängden pigment i förhållande till bindemedel samt inblandning av övriga pigment. Jag kan inte så mycket om detta, men det är spännande....

  en tredje linje är satängförger. de är pärlemorliknande och täckande i pastellnyanser

  slutligen (än så länge) finns metallfärger i silver, ljust guld, mörkt guld koppar brons och ev en röd metallfärg. Riktigt häftiga färegr med hög glans

  Jag lovar att skriva på bloggen så fort jag vet mer om färgerna. Min roll är att jag testar de olika färgerna och experimenterar med olika blandningar. Att arbeta med dessa färger i airbush är helt nytt och ger otroliga möjligheter, eftersom man kan skapa transparens i olika lager trots att färgerna är täckande. Man kan dessutom blanda de olika färgtyperna med varann för att få ytterliagre effekte!!

  Mer info kommer!!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar